Even helemaal “niks”-dag.

10 mei 2025 - Belfast, Verenigd Koninkrijk

Zaterdag 10 mei 2025.

Vandaag blijven we thuis. Even geen “going-ashore”-gedeuns maar gewoon helemaal niks, nada, noppes. Moet kunnen.

Belfast haven
De Nieuw Statendam ligt vast aan de kade van Belfast. Het centrum van de stad ligt een eind verderop en om er al lopend heen te gaan wordt afgeraden vanwege het drukke verkeer. Je kunt eventueel de shuttlebus nemen die je voor $15 per persoon in 10 minuten naar het centrum brengt. Kassa! Omdat we eerder al eens in Belfast zijn geweest en daar toen een hele dag hebben rondgelopen laten we dit bezoek aan ons voorbijgaan.Uitkijker 👀 Cocktail🍹time
Dus bestaat het programma uit ontbijten, beetje rondwandelen over het dek, koffie drinken, rondwandelen, vanaf dek 9 kijken👀 naar de op excursie gaande menigte en de chaotische taferelen die een en ander soms oplevert🙈. Er staan wel twintig bussen en bij iedere bus staat een met een genummerd bordje zwaaiende tourguide. Men hoeft alleen maar naar die bus te gaan waarvan het nummer correspondeert met het nummer op het excursiestickertje dat elke excursieganger heeft opgeplakt gekregen. Piece of cake zou je zeggen. Niets is minder waar, maar het is wel entertainment🤭.Zicht vanuit Crows Nest
Vanuit de Crows Nest op deck 12 hebben we een mooi zicht op de containerhaven. Het is een komen en gaan van Stena Line container ferries en het lossen en laden blijft boeiend om te zien. Enorm georganiseerd.

Het diner gebruiken we vanavond in The Pinnacle Grill, een van de specialiteitenrestaurants aan boord. Zoals altijd het geval is worden we bij binnenkomst hartelijk ontvangen, deze keer door Chantal uit Zuid-Afrika🇿🇦. Wijn en spijs zijn voortreffelijk maar het is gewoon veel te veel van het goede. Chantal wil niet dat we afsluiten zonder nagerecht en na enig aandringen van haar kant nemen we het aanbod aan om de crème brulée🍮 en de key lime pie🍰 mee te nemen naar de cabin.

Entertainment
We brengen de toetjes naar de hut en vervolgen ons dagprogramma in het theater (The Main Stage) waar om 21.30 uur de show begint. Vanavond trakteren twee dames en twee heren (Four Voices) ons op een geweldige show. Hun zangtalenten zijn uitzonderlijk. Ze komen alle vier uit verschillende delen van de USA🇺🇸 : Texas, Montana, New York, Californië.

Avondwandeling
De dag sluiten we af met een avondwandeling over het dek. Zo heerlijk rustig.

1. Tom Posno:
    Hey Sonja en Leo,
    Moet kunnen, een dagje niks hoeven en lekker relaxen aan boord!
    Per slot van rekening is het vakantie, toch?
    En op jullie schip is van alles te beleven, lees ik.
    En het diner is elke dag weer supergoed
    Iedere avond entertainment en dit keer helemaal naar jullie smaak.
    Klinkt supergoed allemaal!
    Geniet volop en heel veel groetjes uit Velp,
    Tom.
  2. Marian:
    13 mei 2025
    Alles kan hé, niks moet, ook eens heerlijk!!
    Wat een heerlijke vakantie!!
    Ik hoef niet te zeggen geniet ervan want dat doen jullie toch wel!!
  3. Miep Haanen - Gordebeke:
    13 mei 2025
    Lekker een dagje rust. Je loopt toch stiekem wat af met zo'n reis.
  4. Anneke:
    13 mei 2025
    Heerlijk toch een dagje niksen en niks moeten. Geeft ook wat rust. Geniet verder😘😘😘😘❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  5. Hen en tiny:
    16 mei 2025